Module 1 – Je eigen website maken

De eerste module van de cursus 'Je Eigen Website Maken'

In deze module ga je je eigen website maken. Je leert kennis maken met WordPress en je komt erachter wat de beste manier van hosten voor jouw website is.

Als je een goede hoster hebt gevonden, leer je hoe je WordPress op je eigen website moet installeren. Je hebt geen technische kennis nodig en voor je het weet is je site online!

De volgende stappen van het maken van je website bestaan uit het kiezen van een ontwerp voor je website. In deze module wordt besproken hoe je bij een goed ontwerp voor je website komt.

Je website moet natuurlijk verschillende functionaliteiten hebben. Door middel van plugins zorgen we dat je website alles kan wat nodig is. Denk aan een contactformulier, een gastenboek of forum of een registratie mogelijkheid voor gebruikers.

In deze module komen ook de gratis services van Google aan bod. We installeren bijvoorbeeld Google Analytics om precies te weten hoeveel bezoekers je website heeft en de Webmasterhulpprogramma’s zodat je je website kunt optimaliseren voor de Crawlrobot van Google.