Een gratis WordPress thema

Op het internet zijn veel gratis WordPress thema’s beschikbaar. Wellicht is het kiezen voor een gratis thema een goede oplossing wanneer je begint met je website. Een voordeel van WordPress is dat je makkelijk kunt switchen tussen thema’s. Later overstappen naar een ander (betaald) thema is dus prima mogelijk.

Het voordeel van gratis WordPress thema’s is natuurlijk dat ze gratis zijn. Toch hebben ze ook een nadeel; je kunt je er niet echt mee onderscheiden. Omdat ze gratis zijn, zijn er waarschijnlijk meer mensen die het thema gebruiken. Wil je proffesionieel aan de slag met je website? Dan raad ik je aan voor een betaald thema te gaan.

Nogmaals, begin je net met je website, dan kun je goed voor een gratis thema kiezen. Je hebt dan niet het standaard WordPress uiterlijk en je kunt later nog de stap maken naar een betaald thema.

Een gratis WordPress thema zoeken

De eerste plek waar je gaat kijken voor een gratis WordPress thema, is op de WordPress website zelf: http://wordpress.org/extend/themes. Hier vind je een grote verzameling thema’s. Het voordeel van de thema’s die je vindt op WordPress.org is dat deze zijn gecontroleerd. Dat wil zeggen dat je bij deze thema’s zeker weet dat er geen ‘virus’ in zit.

Het kan zijn dat je een thema tegenkomt op internet welke niet veilig is. Zo’n thema heeft bijvoorbeeld links naar sites die je niet wilt hebben. Als je een gratis thema op internet tegen komt, kijk dan eerst even naar de reacties. Je komt er dan al snel achter of er iets mis mee is, of niet.

Naast de gratis thema’s van WordPress.org zijn er nog meer plekken waar je gratis WordPress thema’s kunt vinden. Hieronder vindt je een overzicht:

Natuurlijk kunt je ook zoeken op bijvoorbeeld Google. Gebruik hiervoor de zoekterm ‘WordPress theme‘ of ‘Free wordpress theme‘.

Hoewel er goede gratis WordPress thema’s beschikbaar zijn, zul je merken dat de meeste thema’s van de bovenstaande sites of van Google niet voldoen aan je wensen. In de volgende les gaan we kijken naar Premium WordPress thema’s. Vaak zijn deze van betere kwaliteit.

De volgende les: Een premium WordPress thema.

Heb je al een thema gevonden? Dan kun je de les Een WordPress thema installeren bekijken om deze te installeren.