Een premium WordPress thema

Een Premium WordPress thema is een thema waarvoor je betaald, maar wat niet speciaal voor jou is gemaakt. Er zijn verschillende websites waar Premium WordPress thema’s worden aangeboden. Daar vindt je thema’s die vaa van goede kwaliteit zijn, maar veel goedkoper dan wanneer je een thema speciaal laat maken.

Het voordeel van een premium WordPress thema is dat je je veel meer onderscheid dan bij een gratis thema. Een gratis thema kan door iedereen gebruikt worden. Misschien zijn er bij het gebruik van een gratis thema andere websites die er precies hetzelfde uitzien als die van jou.

Premium WordPress thema’s kunnen ook door andere mensen worden gekocht, maar de kans dat je een website tegenkomt met hetzelfde thema geïnstalleerd als jij, is veel kleiner. Als nadeel kun je zien dat je voor een Premium thema moet betalen. Hoewel je in het begin niet te veel geld aan je website wilt uitgeven, is de aankoop van een goed thema een van de beste investeringen.

Daarnaast hoeft een Premium thema niet duur te zijn; je hebt al een thema van goede kwaliteit voor ongeveer 20 a 30 euro.

Een Premium WordPress thema zoeken

Net zoals bij gratis WordPress thema’s, is er ook een groot aanbod van Premium WordPress thema’s. Hieronder vind je een overzicht van aanbieders van Premium thema’s:

Bedenk dat de term ‘Premium WordPress theme’ niks zegt over de kwaliteit van een thema. Hoewel je bijna altijd een thema van goede kwaliteit vindt bij een aanbieder van Premium theme’s, zegt de term hier niks over. Iemand kan zelf bepalen of hij een thema aanbied als Premium thema of niet. De naam Premium theme wil dus niet zeggen dat je verzekerd bent van een goed thema, hoewel dit wel vaak het geval is.

Wanneer je een WordPress thema hebt gevonden, raad ik je aan eerst de reacties op het thema te bekijken. Zoek in Google op de naam van het thema en je vindt al snel wat gebruikers er van vinden. Je kunt ook op de maker van het thema zoeken.

Als je een premium thema hebt gevonden en gekocht, kun je verder met de les Een WordPress thema installeren.

Misschien ben je wel geïnteresseerd in een volledig uniek ontwerp voor je website, bekijk dan de volgende les: Een op maat gemaakt WordPress thema