Een WordPress thema installeren

Als je een thema hebt gevonden, moet je hem nog installeren om hem op je website te kunnen gebruiken. Als je een .zip bestand hebt gekregen, wat meestal het geval is, is de installatie simpel.

Ga in het administratie gedeelte van wordpress, op www.jouwsite.nl/wp-admin/, naar het Appearance gedeelte. Hier beheer je het uiterlijk van je website en dus ook de thema’s.

Als dit scherm is geopend, klik je rechts bovenaan op Install Themes. Je krijgt dan het onderstaande scherm:

Op het scherm wat je nu ziet, kun je ook naar thema’s zoeken. Hierbij kun je verschillende zoekcriteria opgeven. Je kunt dan een thema met een paar klikken installeren.

Als je een .zip bestand hebt, klik je bovenaan op Upload. Het onderstaande scherm opent dan:

Bij Install a theme in .zip format selecteer je het .zip bestand, druk vervolgens mij Install Now. Het thema wordt nu geupload en geïnstalleerd. Dit kan even duren.

Als de installatie goed is gegaan, krijg je onderstaande melding. Het thema is nu nog niet geactiveerd. Om het geïnstalleerde thema te installeren klik je op Activate:

Het thema is nu succesvol geïnstalleerd en geactiveerd. Je website heeft een nieuw uiterlijk!

Je kunt meerdere thema’s installeren. Wanneer je dan het overzicht bekijkt (Appearance > Themes), kun je een van de geïnstalleerde thema’s selecteren door deze te activeren. Klik hiervoor bij het gewenste thema op Activate. Per thema zie je ook informatie over de auteur, de versie van het thema etc.

Als je een thema hebt geïnstalleerd, moet je nog wat dingen instellen. Hier gaan we naar kijken in de volgende les: De instellingen van je WordPress thema.